Meebox AnmeldelsePerformance Test af Oppetid og Loadtid
Meebox blev stiftet i 2010 som et lille kælder-startup, så de er en af de relativt nyere spillere på banen sammenlignet med store og veletablerede udbydere som UnoEuro, One.com og Surftown.
Vi har derfor testet deres webhotel og service, for at se om de kan følge med konkurrenterne og sågar måske tilbyde et endnu bedre produkt.
Først lidt praktisk viden om Meebox
Som nævnt startede de i 2010 med en vision om at konkurrere de andre udbydere som "lovede guld og grønne skove, kun for at snyde kunderne med kringlede og uretfærdige betingelser" (taget direkte fra deres egen hjemmeside). Og det mener de klart at de har gjort. Derudover har de en oppetidsgaranti på 99,95%, hvilket ikke ligefrem er enestående. Deres store konkurrent i samme prisklasse UnoEuro lover fx hele 99,99% oppetid. Det lyder måske ikke af meget, men 99,95% er hele 4:22 timer på et år og 5 gange så meget nedetid som UnoEuro garanterer. Det kan potentielt være rigtig mange tabte penge i sidste ende.
De har i deres 6 år oplevet en fremgang i nysgerrighed blandt den danske befolkning (Google Trends - interesse over tid), men det har de sidste par år været lidt stagnerende.
Meebox har webhoteller som starter ved kun 10 DKK om måneden og helt op til 199 DKK om måneden for deres største webhotel. Vi har valgt at teste deres mindste kaldet Starter til 10 DKK om måneden, da den prisklasse er attraktiv for rigtig mange kunder. Derefter installerede vi helt samme WordPress som vi har gjort i vores andre tests. Dermed kan vi bedre og mere præcist sammenligne de resultater vi får i vores tests.
1. Stabil oppetid
Lever Meebox så op til deres oppetidsgaranti på 99,95%?
Meebox lever klart op til det ved at levere en oppetid på 99,99% målt over en måned. Der var et enkelt udfald som varede 2 minutter - de er kun blevet slået af UnoEuro som opnåede hele 100% oppetid.
Pingdom er blevet brugt til at lave testene
2. Responstid – Hurtigste til prisen
Har du nogensinde prøvet at klikke på en hjemmeside og så skete der intet? Og da der så skete noget, så blev billederne downloaded langtsom fra top til bund, en pixel af gangen. Det er både frustrerende som besøgende, men endnu mere for ejeren at hjemmesiden, som mister meget trafik og potentiel omsætning. Det er derfor utrolig vigtigt at dit webhotel giver prompte og hurtigt respons.
Vores test af Meebox's webhotel har givet en gennemsnitlig responstid på 311 ms fra Danmark hvilket ligger under branche gennemsnittet. Driver du allerede eller kommer du til at drive en hjemmeside med europæiske besøgende, så kan du også nyde godt at en responstid på 381 ms fra europæiske lande.
Det gør Meebox til en af de hurtigste danske webhoteller vi har testet. Og med en pris på kun 10 DKK per måned, så kan man vist ikke forlange meget mere!
3. cPanel - Visuelt kontrolpanel
cPanel er det mest benyttede kontrolpanel til webhoteller. Det har en grafisk brugerflade som gør det utrolig brugervenligt, specielt for nybegyndere. Du kan nemt og hurtigt søge i kontrolpanellet og finde den funktion du er på udkig efter. Værktøjet er lavet til at gøre din administrering så strømlinet som muligt. Det er umuligt at installere content management systems (CMS) som WordPress med få klik, oprette email konto, email-autosvar, FTP brugere osv. Hvis du ikke er den store haj eller tilhænger af FTP, så kan du sågar holde styr på dine filer og mapper på samme måde som du ville på din computer - det hele er meget visuelt og intuitivt.
cPanel er rigtig kraftfuldt og fyldt med brugbare funktioner, men det kan også virke lidt forvirrende og som en stor omgang med alle de utallige funktioner og værktøjer. Lige meget hvilken webhoteludbyder du vælger og hvilket kontrolpanel du får, så kræver det altid lidt tilvænning.
4. Blandede følelser om deres support
Vores oplevelse med Meebox's support har været blandet. Deres support er generelt rigtig god, men de har skruet gevaldigt ned for "funktionaliteten". De har førhen leveret en enestående support via livechat til alle kunder, men de er nu gået tilbage til et support-ticket (email) system.
Vil du gerne nyde godt af livechat og prompte support, så skal du købe deres dyreste webhotel til 199 DKK om måneden.
Det er her dog værd at nævne, at vi ikke har haft nogle problemer med kvaliteten af deres support. De er kompetente og dygtige til at hjælpe og løse dine problemer, plus så sidder de klar 12 timer i døgnet.
Derudover har de et arkiv med over 100 supportartikler som berører de mest hyppige emner som opsætning af email, FTP osv.
5. Meebox Builder
Er en website builder en god og brugbar funktion eller er det bare en fælde og dårligt salgsargument?
Lige meget hvilken størrelse af webhotel du køber hos Meebox, så får du adgang til deres website builder. Det er et værktøj som skal gøre det nemmere for dig at lave din hjemmeside. Men for det første må du kun lave sølle 10 sider på deres Starter webhotel. Du skal altså minimum købe deres Premium webhotel til 49 DKK for få den begrænsning fjernet. Kan det betale sig, gør værktøjet det nemmere for dig?
Kort, nej. Ikke nok med at det er spild af penge, så er det også spild af tid og kræfter.
Du vil på ingen måde få samme muligheder og fleksibilitet som fx ved bare at installere WordPress, plus så er det gratis. Derudover, så er internettet fyldt med guides om WordPress, teamer, plugins, dets funktioner osv. Du kan sågar laver en webshop i WordPress. Bruger du en meget tid på at opsætte din hjemmeside med deres website builder og senere hen ønsker at skifte til WordPress, så kan du løbe ind i et stort manuelt arbejde med flytning/kopiering af alle dine sider.
For nybegyndere er det måske nemmere at gå i gang med en website builder, men det skyldes også værktøjets begrænsninger. Temaerne som er tilgængelig i værktøjet er bestemt pæne (se billederne ovenfor), men det er ikke noget du ikke også kan opnå med et tema i WordPress. Det kan godt tage tid at vende sig til WordPress, men når du er kommet godt i gang, så er mulighederne uendelige!
Så det er et ligegyldigt salgsargument du ikke skal lade dig lokke af.
6. 90 dages pengene-tilbage garanti (plus det med småt)
Webhoteller er en digital ydelse og du er derfor ikke berettiget ved lov til 14 dages fortrydelsesret. Meebox har dermed selv valgt at tilbyde 90 hele dages penge-tilbage-garanti, hvilket er det højeste vi har set i webhotelbranchen.
Der er dog et par "men". Det gælder kun betaling via kreditkort, har du altså betalt med PayPal eller bankoverførelse, så har du kun 30 dage til at fortryde dit køb. Vælger du at betale dit webhotel per måned og ikke et år af gangen, så er det ikke muligt at få pengene refunderet. Derudover, så inkluderer tilbagebetalingen ikke administrationsgebyrer, oprettelsesgebyrer, domæner m.m.
I virkeligheden er det ikke et problem, hvis du er glad for Meebox og vil beholde dit webhotel hos dem. Men vær opmærksom på, at køber du et års webhotel hos dem, fortryder dit køb indenfor 90 dage, så får du altså ikke alle pengene tilbage.
Meebox's webhoteller
Starter
På deres hjemmesider skjuler de lidt at de har et lille webhotel til 10 DKK per måned. Hvorfor? Det kan der være mange grunde til, men det er i hvert fald nedprioritering af vise kunderne deres billigste webhosting på lige fod med de dyrere løsninger.
Starter kommer med 10 GB SSD plads, 100 GB trafik og det er muligt kun at tilknytte et domæne.
Premium webhotellerne
Meebox har en række af Premium webhoteller som de kalder Premium, Premium Pro og Premium Ultimate.
Den store forskel er CPU performance som giver dig muligheden for at køre en tunge og store hjemmeside. Dette er primært interessant hvis du skal eller allerede driver en webshop. Både prisen bliver fordoblet hver gang, så 49 DKK, 99 DKK og 199 DKK og henhold CPU performance er 150%, 200% og 400%.
Ønsker du "VIP support" og live chat, så skal du købe den helt store Premium Ultimate til 199 DKK per måned. Dette webhotel er der ingen begrænsninger på hvor mange domæner du kan tilføje webhotellet. Derudover så er plads og trafik og ubegrænset.
Cloud VPS
Det er også muligt at købe cloud VPS løsninger hos Meebox, både managed og unmanaged. De fra 30 DKK per måned til 3840 DKK per måned for deres største VPS (ja du læste rigtigt, næsten fire tusinde kroner per måned) - du kan læse mere om alle deres 12 VPS-løsninger på deres hjemmeside.
Anbefaler vi Meebox?
Meebox er bestemt værd at prøve. Prisen på deres Starter-webhotel er lav og tilbyder nok kraft til at køre en hurtig blog eller mindre hjemmeside. Uanset hvilket webhotel du køber hos den, så får du adgang til cPanel som rigtig mange eftertragter.