Hvor mange timer har du brugt på at opsætte og udvikle dit hjemmeside? Du har – med garanti – investeret mange timers hårdt arbejde i din hjemmeside, hvad end det er en personlig blog, et online-magasin eller derimod en hjemmeside for din virksomhed. Det er noget, der gør sig gældende for langt de fleste hjemmesideejere – i både større og mindre skala.
Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at det vil være til stor forfærdelse, at du vågner op én dag og hele din hjemmeside er væk. Dine mange timer foran PC’en er væk – det hele er spildt. Heldigvis forholder det sig således, at det er noget, du har nemt ved at sikre dig mod, hvis du benytter dig af det populære system WordPress.
Der kan være mange årsager til, at dit website pludselig er forsvundet. Det kan være, at dine filer er blevet ryddet fra serveren, at din database er forsvundet eller at du er blevet hacket. Det betyder også, at der er mange ting at sikre sig mod, hvis du gerne vil være sikker på, at du kan undgå, at du pludselig står med en hjemmeside, der er helt væk.
Vælg et stærkt og velfungerende backup-plugin
Som der nævnt ovenfor, så har du mulighed for at sikre dig mod, at hele din hjemmeside pludselig er væk. Den bedste løsning er, at du vælger at installeret et stærkt og velfungerende backup-plugin. Der findes mange af disse til WordPress, så derfor kan det også være vanskeligt at vælge netop dét, der ser ud til at være det bedste for dig.
Nedenfor finder du en beskrivelse af tre af de bedste backup-plugins til WordPress. Derfor vil du – med garanti – også kunne finde et plugin, der byder på netop dén funktionalitet, du efterspørger. I denne forbindelse skal det naturligvis gøres klart, at det er vigtigt, at du har fokus på at vælge et plugin, der harmonerer med dine krav og behov.
1. UpdraftPlus
Den gratis version af UpdraftPlus er det mest populære backup-plugin, du kan finde på WordPress.org, mens den betalte version byder på et væld af forskellige yderligere funktioner, der kan holde dit hjemmeside sikkert og beskyttet. Det er også ensbetydende med, at det er oplagt valg, hvad end du foretrækker det gratis eller det betalte plugin.
Én af de særlige funktioner ved dette plugin er, at det kan bruges til websites af alle størrelser. Der findes desuden også et bredt spektrum af såkaldte addons, der inkluderer et migrationsværktøj, en site duplicator, og meget andet. Det kan samtidig også integreres med et væld af cloud-services, der kan bruges til opbevaring af dine backups.
2. BackupBuddy
Der skal ikke være nogen tvivl om, at BackupBuddy bestemt er ét af de mest anerkendte backup-plugins. Det er et betalt plugin, der er udviklet af iThemes, der giver dig muligheden for at opsætte en automatisk backup. Du har mulighed for selv at vælge om, du blot ønsker at lave backup af din database eller også af alle dine filer.
Du kan for eksempel vælge at opsætte en database-backup til at køre på daglig basis, mens du samtidig kan opsætte en automatisk backup af dine filer på ugentlig basis. Der medfølger også en række spændende funktioner, der inkluderer malware-scans, database-scans og reparation af selvsamme. Kommer også med et såkaldt værktøj til erstatning af tekst i din database.
3. BackWPUp
Hvis du ønsker at finde et backup-plugin til WordPress, der er gratis, men samtidig fungerer glimrende, så bør du bestemt vælge at se nærmere på BackWPUp. Det er både gratis, det er særdeles nemt at gøre brug og det hele kører automatisk, når det først er blevet sat op – derfor er det også blevet et plugin, der er blevet uhyre populært.
Der findes dog også en såkaldt Pro-version af BackWPUp, der byder på en flere funktioner. Den gratis version er dog mere end nok for de fleste. Det er nemlig et plugin, der både kan lave fuld backup af filer og databaser, og samtidig også kan synkroniseres med Dropbox, S3, FTP, RackSpaceCloud, Google Drive, SugarSync og et væld af andre services.
Du vælger selv frit hvorvidt, du ønsker at lave daglige og ugentlige automatiske backups. Hvis noget går galt, så er det uhyre nemt at genetablere dit hjemmeside.